ProduktiehuisHeerlen draagt bij aan een nieuwe toekomst voor de creatief ambachtelijke maakindustrie

 

Ontstaan uit vraag uit de markt

In 2011 startte ik met HonderdprocentHeerlen in de Geleenstraat in Heerlen. Binnen dit project worden jongeren en jong volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid. Ik doe dit met behulp van creatieve productontwikkeling. De producten die door de deelnemers worden gemaakt worden verkocht in de bij de werkplaats behorende winkel. Je vindt de winkel en de werkplaats in de Geleenstraat 74 in Heerlen.
Naarmate het project meer bekendheid kreeg kwamen er ook meer vragen voor producten in een grotere oplage. Een van de eerste grote producties was de samenwerking met Pinkpop. Zij zochten een bedrijf dat de afgeschreven hekwerkbanners zou kunnen verwerken tot bijzondere producten voor het festival. Deze samenwerking is in 2013 tot stand gekomen en ook dit jaar vindt je de stand van honderdprocentHeerlen weer op het festivalterrein.

Na Pinkpop volgden meer opdrachtgevers zoals het Bernardinuscollege, de gemeente Heerlen, de gemeente Landgraaf, Museum Schunck, diverse restaurants en ga zo maar door. Voor het leer-werkbedrijf werd het steeds moeilijker om aan de vraag van de markt te voldoen. De markt voor duurzame, eerlijke en kleinschalige productie neemt dus toe. Dit heeft ertoe geleid dat ik in samenwerking met de Gemeente Heerlen ben gaan onderzoeken of het haalbaar is een kleinschalig productiehuis te ontwikkelen.

Dit is echt iets compleet nieuws

Produktiehuisheerlen is opgezet als een kleinschalig bedrijf. Vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier ervaring opdoen en leren hoe het is om voor een echt bedrijf te werken. Ze worden gecoacht op structuur, samenwerken, het uitvoeren van opdrachten, nauwkeurig werken, werkinstructies opvolgen en meer. Het doel is om binnen 6 maanden gemotiveerde arbeidskrachten af te leveren voor de arbeidsmarkt.

Op zoek naar een persoonlijk product?

Om de vrouwen te leren hoe het is om te werken in een echt bedrijf hebben wij natuurlijk uw opdrachten nodig. Samen met u bekijken wij wat voor u of uw bedrijf mogelijk is. Misschien wilt u oud reclame materiaal laten up-cyclen tot een uniek relatiegeschenk of, afgeschreven bedrijfskleding gebruiken om uw werknemers te verrassen met een persoonlijk bedankje. Niet alleen bedrijven maar ook particulieren kunnen terecht met hun vraag. Een bijzondere knuffel gemaakt van de babykleding van uw kind of, een herinneringsdeken gemaakt van de kleding van een dierbare. Wij denken graag met u mee om samen tot een mooi product te komen.

image desc
image desc
image desc
image desc
image desc